Aktuální události

24.09.2019

Moderní technologie v farmaceutickém průmyslu 2019

Přijměte pozvání na exkluzivní konferenci. Brno 24.9.2019

09.10 - 13.10.2017

Pozvání na MSV 2017

Společnost TSI System se zúčastní Mezinárodního strojírenského veletrhu 2017 v Brn...

20.11 - 24.11.2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky I.

23.11 - 24.11.2016

13. Mezinárodní odborný seminář - Progresivní a netradiční technologie povrchových úprav

Konference s výstavou související laboratorní a měřicí techniky.

07.11 - 11.11.2016

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2016

Evropský kurz ultrazvukové diagnostiky v úrovni I v Česku

Zobrazit všechny události

Nový bezkontaktní senzor Raytek Compact CM

20.06.2009

Raytek, vedoucí světový výrobce bezkontaktních teploměrů, doplňuje oblíbenou řadu malých levných ale výkonných přístrojů o nový Raytek CM. Kompaktní integrovaný bezkontaktní teploměr je určen pro nepřetržité monitorování teploty v široké škále průmyslových výrobních procesů. Jednodílný integrovaný senzor v robustním provedení s vysokým krytím nabízí parametry splňující širokou škálu požadavků na běžné měření teploty. Velikostí malý Raytek CM cenově téměř dvojnásobně překonává konkurenční výrobky. Nasazení senzoru zabezpečuje plynulý výrobní provoz, dovoluje udržovat menší technologické odchylky tepelných procesů a snižovat tak náklady na energii potřebnou na ohřev. Současně se zvyšuje výkon a kvalita výroby.

 

Aplikační oblastiRaytek_CM_RAngle_300x261
CM je navržen pro snadnou integraci do systémů měření a regulace. Může jednoduše nahradit tradiční kontaktní sondy s termočlánkovými výstupy J a K, nebo senzory s analogovým lineárním výstupem 0 až 5 V. Raytek Compact CM vyniká ve své kategorii moderním technickým řešením s vysokou přesností, velmi dobrým optickým rozlišením,  atraktivní cenou a vysokou mírou komfortu obsluhy. Tyto vlastnosti ho předurčují k hromadným aplikacím při měření nízkých teplot při výrobě a zpracování plastů, v textilním průmyslu, potravinářství, papírenství, v polygrafii atp. Díky robustnímu provedení s vysokým krytím a širokou nabídkou příslušenství snese i hrubší zacházení.

Konstrukční provedení 
Teploměr je vestavěn do odolného pouzdra z nerezové oceli s vysokým krytím IP65. V základním provedení se dodává se dvěma montážními maticemi a 1 m kabelem. Teploměr má výstup pro 24 V signalizaci. Spíná se teplotou cíle nebo teplotou okolí hlavice. Příjemným překvapením je v této kategorii přístrojů neobvyklá možnost komunikace přes digitální rozhraní RS232. Pomocí výkonného oblíbeného univerzálního programového vybavení Raytek DataTemp® Multidrop je velmi snadné konfigurovat všechny nastavitelné proměnné. Uživatelsky je možné upravovat průběh výstupního signálu v režimu přidržení maxima, přidržení minima, nastavení časové konstanty průměrování, emisivity či transmisivity a hodnoty meze pro signalizaci.  Novinkou je i vestavěná autodiagnostika s LED diodou.  Její pomocí získává uživatel v reálném čase průběžnou informaci o stavu senzoru a měřeného procesu.
 

Základní parametry
Teplotní rozsah:      -20 až 500 °C
Spektrální citlivost:   8 až 14 µm
Optické rozlišení:     13 : 1
Časová odezva:       150 ms
Napájení:                24 VDC ± 20 %

Dodáváme produkty těchto výrobců

FLUKE Raytek defelsko ernst fluke-europe ircon uesystems defelsko ircon amsterdam pcwi