Aktuální události

24.09.2019

Moderní technologie v farmaceutickém průmyslu 2019

Přijměte pozvání na exkluzivní konferenci. Brno 24.9.2019

09.10 - 13.10.2017

Pozvání na MSV 2017

Společnost TSI System se zúčastní Mezinárodního strojírenského veletrhu 2017 v Brn...

20.11 - 24.11.2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky I.

23.11 - 24.11.2016

13. Mezinárodní odborný seminář - Progresivní a netradiční technologie povrchových úprav

Konference s výstavou související laboratorní a měřicí techniky.

07.11 - 11.11.2016

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2016

Evropský kurz ultrazvukové diagnostiky v úrovni I v Česku

Zobrazit všechny události

2021 2020 2018 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002

Nové termokamery IR-FlexCam® od Fluke umožňují „prolnutí“ infračerveného a viditelného zobrazení

Technický týdeník, č. 23

Světový výrobce kompaktních profesionálních zkušebních přístrojů Fluke rozšířil svůj sortiment o teplotní zobrazovače pokrokové řady IR-FlexCam představené modely Ti40, Ti45, Ti50 a Ti55. Přístroje nabízejí technologii IR-Fusion™, která inovativně spojuje dohromady obrazy v infračerveném a viditelném spektru a umožňuje jejich současné zobrazení na displeji, aby tak bylo možno lépe identifikovat místa s podezřelou teplotou. Přístroje jsou určeny pro inženýry, konzultanty a experty v prediktivní údržbě, kteří potřebují pro svoji práci to nejlepší termografické zobrazení.

 

Technologie IR-Fusion
Technologie IR-Fusion umožňuje současné snímání infračervených a viditelných obrazů doslova pixel po pixelu a usnadňuje tak identifikaci problémové oblasti na sledovaném zařízení, což se projeví možností správného servisního zásahu v nejkratší době. Uživatel přitom může využít až pět různých prohlížecích režimů, které jsou v kameře implementovány. Režim plného infračerveného zobrazení umožní detekci i těch nejmenších změn teploty. Režim nazývaný „Obraz v obraze“ vytvoří okno infračerveného obrazu, které je obklopené obrazem ve viditelném světle. Režim pojmenovaný „Překrytí alfa“ umožní kombinaci viditelného a infračerveného obrazu v libovolném vzájemném poměru. Režim signalizace pak zobrazí jako infračervený obraz jen místa s teplotou, která je pod nebo nad nastavenou hranicí nebo mezi dvěma hraničními hodnotami. Režim plného zobrazení ve viditelném spektru dává celkový jasný obraz, který může sloužit pro vytváření měřicí zprávy nebo archivní dokumentace a vylučuje nutnost použití přídavného fotoaparátu.

 

Nejostřejší zobrazení
Termokamery IR-FlexCam poskytují největší a nejostřejší termogramy pro průmyslové použití v reálném čase, a to zejména díky využití nízkošumových a vysoce citlivých VOx detektorů. Při volbě detektoru s rozlišením 320 x 240 pixelů (modely Ti50 a Ti55) nebo 160 x 120 pixelů (modely Ti40 a Ti45) dokážou termokamery IR-FlexCam odhalit jemné teplotní rozdíly v hodnotách až 0,05 °C (NETD) na velkém displeji o úhlopříčce 127 mm. Celkový teplotní rozsah těchto termokamer je 600 °C s možností jeho rozšíření až do 1200 °C.

 

Pokroková koncepce
Objektiv s naklápěním v rozsahu 180 ° umožňuje pohodlné odečítání i v místech se špatným přístupem. Displej zůstává dobře viditelný i při snímání termogramů nad nebo pod sledovaným zařízením nebo například za neodstranitelnou překážkou. Kamery poskytují i další pokrokové možnosti jako je třeba funkce AutoCapture, která umožňuje ukládat obrazy obsahující místa o teplotě nad nebo pod zvolenou hodnotou, což umožní pohodlně vyhledávat nepravidelně se vyskytující problémy. Termokamery mají provedení zaručující krytí IP54, což je plně předurčuje pro průmyslové použití.

Kamery využívají zavedený operační systém Windows® CE, jehož struktura funkční nabídky je činí v praxi snadno použitelnými. S kamerami dodávaný program SmartView™ umožňuje uchovávání stovek termogramů, jejich opatření poznámkami, jejich pokročilou a detailní analýzu a také umožňuje vytvořit snadno a rychle profesionální protokol o měření. Zákaznicky modifikovatelné protokoly mohou zohledňovat specifické firemní postupy, jako například použití více sejmutých obrazů a jejich vzájemné srovnávání.

 

Široký rozsah aplikací
Termokamery IR-FlexCam splňují všechny požadavky na širokou využitelnost. Dodavatelé elektrické energie mohou kontrolovat rozvodny a přenosová vedení, průmysloví uživatelé mohou diagnostikovat stav rozvodů elektrické energie (rozvaděče, pojistky, spojky a konektory). Termokamery jsou také výborné pro diagnostiku točivých strojů a jejich částí jako jsou motory, čerpadla, ložiska, kladky a pásy a pro diagnostiku rozvodů tepelných médií jako jsou potrubí, ventily, odvaděče kondenzátu, tlakové nádoby a nádrže. Poslouží také dobře pro analýzu energetické účinnosti budov, při termografických studiích vytápěcích a klimatizačních systémů a při vyhledávání tepelných úniků stavebních konstrukcí.

V prediktivní údržbě umožní termokamery identifikovat elektrické a mechanické problémy dříve, než způsobí havárii technologie a její nutnou odstávku. Po opravě potom zajistí kontrolu její úspěšnosti. Při vývoji výrobků mohou pomoci při zkouškách prototypů vedoucích ke zlepšení jejich teplotního managementu. Při monitorování výrobních procesů poskytnou termokamery kontrolu v reálném čase, která zajistí efektivní a bezpečný provoz.

Termokamery IR-FlexCam řady Ti40 a Ti50 od firmy Fluke jsou plně radiometrické zobrazovače, které zabezpečí každodenní kontrolu zařízení, strojů a technologií.

Nové termokamery IR-FlexCam

Dodáváme produkty těchto výrobců

FLUKE Raytek defelsko ernst fluke-europe ircon uesystems defelsko ircon amsterdam pcwi