0

    Zalévání zastudena pomocí modrého světla

    20.06.2024

    Nacházíte se v sekci Archiv článků a událostí. Pro aktuální informace z této oblasti navštivte sekci Vybavení materiálových laboratoří nebo zalévací hmoty výrobce Kulzer. V případě potřeby nás neváhejtekontaktovat.


    Publikováno 13. 3. 2007


    Firma Heraeus Kulzer vyvinula nový způsob zalévání metalografických vzorků pomocí modrého světla. Jednosložková zalévací hmota Technovit 2000 LC a polymerizační zařízení Technotray CU vytváří alternativní způsob zalévání vzorků. 


    Zařízení Hareus pro vytvrzování pomocí UV světlaFirma Heraeus Kulzer vyvinula nový způsob zalévání metalografických vzorků pomocí modrého světla. Jednosložková zalévací hmota Technovit 2000 LC a polymerizační zařízení Technotray CU vytváří alternativní způsob zalévání vzorků.

     


    Vzorek zalitý v transparentní vytvrzené hmotěTechnovit 2000LC je metakrylátová pryskyřice pro transparentní zalévání vzorků. Byl vyvinut zejména pro preparaci citlivých materiálů a drobných součástek.  Hlavní oblasti využití jsou v polovodičové technice, mikroelektronice, medicínské technice a optoelektronice. Díky jednoduchému použití se stále více rozšiřuje i do jiných oblastí průmyslu a vědy. Často užívaný  také v laboratořích s malými počty vzorků.
     
    Haraeus zality metalografický vzorekVýhody hmoty Technovit 2000 LC
    - suchý a nelepivý povrch při použití  krycího laku
    - žádné ztráty materiálu díky jednosložkovosti materiálu
    - jednoduché použití s minimem škodlivých exhalátů
    - perfektní průsvitnost
    - maximální omezení tvorby spár
    - netvoří se bubliny
    - odolný vůči alkoholu a kyselinám
    - vhodný pro pozorování ve vakuu
    - použití  modrého zdravotně nezávadného světla
    - nízká teplota polymerace


     


    Heraeus  Heraeus Heraeus


     


    Heraeus Technotray CU je polymerizační jednotka, která je určena pro vytvrzování pryskyřice Technovit 2000 LC modrým světlem. Doba vytvrzování je maximálně 30 minut a teplota se pohybuje kolem 90°C. Zásobník na vytvrzované vzorky umožňuje připravovat až 6 vzorků o průměru 30 mm. Pro stabilizaci materiálu ve vzorku je vhodné použít fixační pastu.


     



    Zaváděcí sada za zvýhodněnou cenu
    - zařízení Technotray CU
    - zalévací hmota Technovit LC, 1l
    - krycí lak
    - fixační pasta
    - formičky pro zalévání 6 ks průměru 30 mm