Aktuální události

24.09.2019

Moderní technologie v farmaceutickém průmyslu 2019

Přijměte pozvání na exkluzivní konferenci. Brno 24.9.2019

09.10 - 13.10.2017

Pozvání na MSV 2017

Společnost TSI System se zúčastní Mezinárodního strojírenského veletrhu 2017 v Brn...

20.11 - 24.11.2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky I.

23.11 - 24.11.2016

13. Mezinárodní odborný seminář - Progresivní a netradiční technologie povrchových úprav

Konference s výstavou související laboratorní a měřicí techniky.

07.11 - 11.11.2016

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2016

Evropský kurz ultrazvukové diagnostiky v úrovni I v Česku

Zobrazit všechny události

Fluke FlexCam® zobrazují současně termogramy a obrázky ve viditelném spektru

04.09.2006

Fluke, vedoucí světový výrobce přístrojů pro měření a zkoušení, rozšiřuje stávající teplotní zobrazovače o řadu pokročilých termokamer IR-FlexCam (modely Ti55, Ti50, Ti45 a Ti40). Přístroje jsou vybaveny technologii IR-Fusion™, která umožňuje vzájemné propojení infračervených (IR) termogramů a obrázků ve viditelném spektru na jednom velkém barevném displeji pro lepší identifikaci podezřelých dílů. Termokamery jsou určeny pro techniky, konzultanty a experty v prediktivní údržbě (PdM), kteří potřebují pro svou práci to nejlepší zobrazení.

Technologie IR-Fusion
Modely s technologií IR-Fusion zachycují infračervené termogramy a obrázky ve viditelném spektru pixel po pixelu. Usnadňují tak identifikaci bodů zájmu na reálném cíli a umožňují provést řádnou opravu v pravý čas. Uživatelé si mohou vybrat z pěti zobrazovacích režimů. Plně infračervený detekuje nejmenší teplotní rozdíly. Obraz v obraze vytváří IR “okno“ uvnitř obrázku ve viditelném spektru. Režim Alfa kombinuje prolínání IR termogramů a obrázků viditelného spektra v libovolném poměru. V režimu signalizace se jako termogram zobrazují jenom teploty pod, nad, nebo mezi nastavenými mezními hodnotami. Režim viditelného spektra zobrazuje jasný referenční obraz vhodný pro dokumentaci a tvorbu zpráv a tím eliminuje potřebu samostatné kamery.

Ty nejostřejší obrázky
Díky nízkému šumu a vysoké citlivosti detektorů na bázi VOx produkují termokamery v reálném čase největší a nejostřejší obrázky mezi současnými termokamerami pro průmyslové aplikace. Díky rozlišení a citlivosti detektoru odhalí přístroje IR FlexCam i velmi malé teplotní rozdíly od 0.05 ºC (NETD). Termokamery jsou vybaveny velkým barevným displejem s úhlopříčkou 127 mm. Standardně měří teploty do 600 ºC, v rozšířené verzi dokonce do 1200 ºC.

Konstrukční provedení
Objektiv na kloubu otočném o 180° zaručuje pohodlné sledování displeje i v obtížně přístupných prostorách. Displej zůstává čitelný i během měření nad nebo pod přístrojem nebo při měření kolem pevných překážek. Termokamery mají pokročilé vlastnosti jako například samočinné nahrávání, které se spouští v případě, že teplota vybočuje z nastavených mezí. Struktura menu podle Windows® CE usnadňuje ovládání. Součástí dodávky je program SmartView™, který umožňuje přenesení termogramů do počítače, jejich sofistikovanou analýzu, editaci, archivaci a snadnou rychlou tvorbu profesionálních měřicích protokolů. Krytí IP54 je určeno pro průmyslové použití.

Aplikace
Termokamery pokrývají velmi širokou oblast použití. Ve výrobě a distribuci energie jsou vhodné pro sledování rozvoden a přenosových vedení. Uživatelé v průmyslu je mohou využít při měření lokálních třífázových vedení, rozvaděčů, jisticích a spínacích přístrojů. Termokamery se používají pro sledování motorů, čerpadel, ložisek, kladek, pásů, zásobníků, potrubí, ventilů, parních odváděčů atd. Jejich teplotní rozsah umožňuje měření pro zjišťování efektivity topných a klimatizačních systémů a tepelných ztrát v budovách i během zimního topného období.

Nové termokamery IR-FlexCam

Dodáváme produkty těchto výrobců

FLUKE Raytek defelsko ernst fluke-europe ircon uesystems defelsko ircon amsterdam pcwi