Aktuální události

24.09.2019

Moderní technologie v farmaceutickém průmyslu 2019

Přijměte pozvání na exkluzivní konferenci. Brno 24.9.2019

09.10 - 13.10.2017

Pozvání na MSV 2017

Společnost TSI System se zúčastní Mezinárodního strojírenského veletrhu 2017 v Brn...

20.11 - 24.11.2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky I.

23.11 - 24.11.2016

13. Mezinárodní odborný seminář - Progresivní a netradiční technologie povrchových úprav

Konference s výstavou související laboratorní a měřicí techniky.

07.11 - 11.11.2016

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2016

Evropský kurz ultrazvukové diagnostiky v úrovni I v Česku

Zobrazit všechny události

Systémová termokamera Raytek ThermoView® Pi20

02.07.2010

Společnost Raytek uvádí v těchto dnech na světový trh svou první vysoce výkonnou fixní termokameru ThermoView® Pi20.

Pi20_1

Přístroj s nechlazeným mikrobolometrickým (FPA) senzorem doplňuje stávající nabídku řádkových skenerů řady MP150 a významně tak rozšiřuje sortiment přístrojů pro měření a zobrazování teplotních polí. Robustní termokamera je určena k nepřetržitému monitorování teploty v široké škále průmyslových výrobních procesů. K přístroji je k dispozici rozsáhlé příslušenství včetně prvků pro ochranu před nepříznivými vlivy prostředí a několika vstupně výstupních modulů. To všechno spolu s výkonným  snadno ovladatelným programovým vybavením pro zobrazování, nastavování a signalizaci nestandardních stavů významně zkracuje čas potřebný pro vytvoření funkční aplikace. Nasazení termokamery zlepšuje plynulost výroby a umožňuje udržovat menší technologické odchylky tepelných procesů. Tím se snižují náklady na energii potřebnou na ohřev a současně se zvyšuje výkon a zlepšuje kvalita výroby. Termokamera je aktuálně dostupná ve 4 různých variantách se dvěma teplotními rozsahy a dvěma objektivy.

Aplikační oblasti

Termokamera je ideální nástroj pro monitorování technologických procesů při kterých je důležité znát nejen Pi20_2velikost povrchové teploty ale i její rozložení. Raytek ThermoView® Pi20 vyniká velmi dobrou teplotní citlivostí (NETD), vysokým rozlišením senzoru, precizními objektivy, vysokou přesností a reprodukovatelností, rychlostí a atraktivní cenou. Vysoká flexibilita, provozní odolnost  a výtečné technické parametry umožňují velmi rozmanité a přitom, z pohledu integrátora, velmi nenáročné aplikace. Nejčastější použití nízkoteplotních modelů s rozsahem -20 až 500°C se očekává při výrobě a zpracování plastů, v textilním průmyslu, potravinářství, polygrafii, při monitorování skládek uhlí a odpadků … Modely s teplotním rozsahem od 200 do 2 000°C doplněné účinnou ochranou před destruktivními vlivy vnějšího prostředí jsou vhodné i pro drsnější provozy při tepelných úpravách kovů, válcování, kování atd.


Konstrukční provedení a programové vybavení

Termokamera je vestavěna do masivního mechanicky odolného kovového pouzdra s vysokým krytím IP64. Na zadní straně jsou umístěna rozhraní - konektory pro napájení, vstupně-výstupní moduly, výstupy pro vyvedení stavových hlášení a signalizaci a konektor rozhraní Ethernet. K dispozici je kvalitní programové vybavení. Základní DataTemp Pi Software (DTPi) vyvinutý společností Raytek pro průmyslové aplikace umožňuje sledování termogramů na obrazovce počítače v reálném čase, jejich ukládání, editaci nebo opětovné přehrávání podle potřeb obsluhy. Program umožňuje snadnou rychlou konfiguraci vstupně-výstupních modulů pro signalizaci a spouštění. Nezávisle na sobě může být vyznačeno až 64 zón na ploše termogramu pro hlídání a signalizaci. Práce s digitálními nebo analogovými moduly je velmi rychlá, jednoduchá a efektivní díky technologii „Plug and play“ a jedinečnému intuitivnímu ovládání programu DataTemp. Pro náročnější zákazníky typu systémových integrátorů je k dispozici speciální LabVIEWTM Software Developers Kit (SDK), který umožní pohodlné detailní zákaznické programování. Vývojáři jej ocení zejména při integraci termokamer do vyšších systémů měření a regulace.


Základní parametry

Teplotní rozsah (LT / HT):            -20 až 500 °C / 200 až 2 000 °C
Spektrální citlivost (LT / HT):              8 až 14 µm
Zorné pole (MA / MB):                    21,7 x 16 °/ 30 x 22 °
Snímkový kmitočet:                                30 Hz
Napájení:                                            24 VDC ± 20 %

Dodáváme produkty těchto výrobců

FLUKE Raytek defelsko ernst fluke-europe ircon uesystems defelsko ircon amsterdam pcwi