Aktuální události

24.09.2019

Moderní technologie v farmaceutickém průmyslu 2019

Přijměte pozvání na exkluzivní konferenci. Brno 24.9.2019

09.10 - 13.10.2017

Pozvání na MSV 2017

Společnost TSI System se zúčastní Mezinárodního strojírenského veletrhu 2017 v Brn...

20.11 - 24.11.2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky I.

23.11 - 24.11.2016

13. Mezinárodní odborný seminář - Progresivní a netradiční technologie povrchových úprav

Konference s výstavou související laboratorní a měřicí techniky.

07.11 - 11.11.2016

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2016

Evropský kurz ultrazvukové diagnostiky v úrovni I v Česku

Zobrazit všechny události

Křest nového CD Jany Koubkové

25.05.2011

Jana_Koubkova

PŘIPADÁM SI JAKO TA MÝDLOVÁ
BUBLINA V PROSTORU. MĚNÍM BARVU,
ZMENŠUJI SE, ZVĚTŠUJI, ULÍTÁVÁM,
LETÍM A JEDNOHO DNE PRASKNU.
ZATÍM DRŽÍM POHROMADĚ, JAKO TY
MÝDLOVÉ BUBLINY NA OBRAZECH
JIŘÍHO GEORG DOKOUPILA.
 

Těmito slovy uvádí Jana Koubková, přední jazzová zpěvačka, vokalistka, skladatelka a hlavně hudební novátorka, své právě vydané album Mýdlové bubliny. Sama o něm říká, že je „přelomové“. Je to snad tím, že ji uchvátily mýdlové bubliny na obrazech Jiřího G. Dokoupila a začala se sama vznášet v hudebním prostoru mezi jazzem, rapem a experimentálními zvukovými kolážemi?

Album Mýdlové bubliny bylo slavnostně pokřtěno koncem dubna v pražském jazzovém centru AghARTA. Křtu se zúčastnili téměř všichni, kteří se na jeho vzniku podíleli. Samozřejmě Jana Koubková se svojí skupinou, kterou tvoří klávesista a skladatel Ondřej Kabrna, violoncellista a hráč na basovou kytaru Jan Keller a bubeník Jan Červenka. Vlastní křest uvedl básník a spisovatel Jiří Žáček spolu s hudebním producentem Karlem Vágnerem. Ten navíc při této příležitosti předal Janě Koubkové „Zlatou notu“ hudebního vydavatelství Multisonic za mimořádný přínos pro českou jazzovou scénu.

Jana_Koubkova_2

Skladby alba Mýdlové bubliny nebylo možné v prostředí jazzového klubu uvést v té podobě, v jaké vznikly ve studiu Faust Records, protože v řadě z nich zpívá Jana Koubková vícehlasně a v některých skladbách jsou použity další, vesměs exotické, nástroje. Tak velké obsazení by se do klubového prostředí snad ani nevešlo! Nicméně při křtu některé nové skladby zazněly a doplnily tak již známé jazzové kousky, ke kterým se zpěvačka i posluchači rádi vrací.

Nálada v klubu AghARTA byla, jak jinak, skvělá, ze všech, a zejména z Jany Koubkové, vyzařovala radost, že jsou Mýdlové bubliny na světě. Chvílemi se zdálo, že paní Jana se s těmi bublinami opravdu vznáší. Teď zbývá si jen CD pustit, přivřít oči a vznášet se s ní … a těšit se na její další hudební nápady.

Album Mýdlové bubliny vzniklo za podpory společnosti TSI System, která s Janou Koubkovou spolupracuje již téměř 10 let, a která je potěšena, že mohla „být přitom“.

Dodáváme produkty těchto výrobců

FLUKE Raytek defelsko ernst fluke-europe ircon uesystems defelsko ircon amsterdam pcwi