Aktuální události

24.09.2019

Moderní technologie v farmaceutickém průmyslu 2019

Přijměte pozvání na exkluzivní konferenci. Brno 24.9.2019

09.10 - 13.10.2017

Pozvání na MSV 2017

Společnost TSI System se zúčastní Mezinárodního strojírenského veletrhu 2017 v Brn...

20.11 - 24.11.2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky I.

23.11 - 24.11.2016

13. Mezinárodní odborný seminář - Progresivní a netradiční technologie povrchových úprav

Konference s výstavou související laboratorní a měřicí techniky.

07.11 - 11.11.2016

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2016

Evropský kurz ultrazvukové diagnostiky v úrovni I v Česku

Zobrazit všechny události

2021 2020 2018 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002

Bezkontaktní teploměry

Brněnská obchodně inženýrská společnost TSI System působí na trhu již 13 let v oblastech měřicích, zkušebních a laboratorních technologií. TSI System je pro český a slovenský trh výhradním dodavatelem bezkontaktní teploměrné techniky značky Raytek, která reprezentuje vedoucího světového výrobce v tomto oboru. Sortiment teploměrné techniky sahá od jednoduchých ručních přístrojů pro základní diagnostická měření přes termografickou kameru po přesná systémová zařízení pro technologická měření. Díky velkému rozmezí měřených teplot od -50 °C až do 3000 °C je využití bezkontaktních teploměrů možné ve většině průmyslových činností i služeb. Spektrum uživatelů zahrnuje tradiční obory  jako je hutnictví, tepelné zpracování materiálů a sklářství, dále  potravinářské technologie, zpracování plastů, textilií, výrobu papíru a mnohé další. Stále významnější je uplatnění bezkontaktních teploměrů v technické diagnostice při běžné i prediktivní údržbě strojů a zařízení, při monitorování teplotních polí a zjišťování úniků při výrobě a rozvodech tepla i chladicích médií.

Bezkontaktní měření teploty využívá fyzikálního jevu, kdy hmota vlivem tepelného pohybu elementárních částic emituje energii ve formě elektromagnetického záření v infračervené oblasti spektra. Přístroje a zařízení pro bezkontaktní měření teploty využívají moderní elektronickou instrumentaci s výhodami digitálního zpracování naměřených údajů pro přesné, pohodlné, rychlé a operativní zjišťování absolutní teploty nebo teplotních změn a tendencí.

Pro bezkontaktní měření teploty může Raytek nabídnout celou řadu přístrojů, z nichž v následujících odstavcích blíže představíme nejrozšířenější model ručního teploměru a jednoduchou termokameru.

Ruční teploměry najdou své uplatnění zejména při operativní diagnostice, prediktivní a preventivní údržbě a ve výrobních procesech. Velký výběr modelů v jednotlivých řadách umožňuje volbu optimálního typu s ohledem na požadovaný teplotní rozsah, materiál a velikost měřeného cíle a provozní podmínky.

Typickými představiteli ručních bezkontaktních teploměrů pro profesionální měření s velmi širokou škálou použití jsou přístroje řady ProfiTemp dodávané v několika provedeních. Vyznačují se velmi jednoduchým ovládáním, ergonomickým tvarem a přehledným displejem. Nastavitelná emisivita, výkonná optika a laserové zaměřování umožňují spolehlivé měření menších cílů i měření na větší vzdálenost. Jejich nízká hmotnost a rychlá časová odezva je předurčuje ke každodennímu operativnímu použití při diagnostice i monitorování teploty ve výrobních technologiích. Mechanická odolnost je zaručena pevnou konstrukcí s pryžovým osazením rukojeti. Vnitřní paměť naměřených hodnot teploty se dá s výhodou využít při vyhodnocování teplotních trendů v čase nebo při pravidelně se opakujících měřeních.

2005Základní technické parametry ProfiTemp ST80 XB:
Teplotní rozsah: -32 … 760 °C
Přesnost: ± 1 % / ± 1 °C
Reprodukovatelnost: ± 0,5 % / ± 1 °C
Rozlišení displeje: 0,1 °C
Doba odezvy: 500 ms
Okolní teplota: 0 … 50 °C
Optická charakteristika: 50 : 1
Napájení: 9 V alkalická baterie
Hmotnost: 320 g

 


Termokamera ThermoView Ti30 je v nabídce bezkontaktních teploměrů Raytek pro ruční měření poměrně novinkou. Je to robustní, ale při tom velmi lehký a výkonný přístroj s jednoduchým ovládáním pro operativní měření teploty a současné zobrazování a analýzu teplotních polí. Má možnost volby automatického, poloautomatického nebo ručního režimu měření. Pro zobrazení teplotního pole na vestavěném displeji jsou k dispozici tři různé barevné palety. Součástí dodávky je i víceúčelový stojan pro odkládání, automatické dobíjení akumulátorů a snadnou komunikaci s počítačem přes rozhraní USB. Napájení pro 5 hodinový provoz je zajištěno NiMH akumulátory nebo alkalickými články. Součástí dodávky je i výkonný program InsideIR pro přenášení termogramů do počítače, jejich editaci a vyhodnocení. Program umožňuje také pohodlné vytváření zpráv z měření a export naměřených hodnot včetně termogramů do dalších aplikací.

Termokamera ThermoView Ti30 je navržena zejména pro použití v termodiagnostice a prediktivní údržbě při všeobecné údržbě strojů, technologických zařízení a elektrických rozvodů. Velmi dobré využití má při diagnostice tepelných nebo chladicích rozvodů při zjišťování netěsností a stavu izolací.

2005Základní technické parametry ThermoView Ti30:
Teplotní rozsah: 0 … 250 °C
Přesnost: ± 2 % / ± 2 °C
Reprodukovatelnost: ± 1 % / ± 1 °C
Doba odezvy: 500 ms
Okolní teplota: -10 … 50 °C
Optická charakteristika: 90 : 1
Zobrazení: grafický barevný displej
Napájení: 4 x 1,5 V (alkalické/NiMH)
Hmotnost: 1 kg

 


Kvalifikovaný a certifikovaný personál TSI System nenabízí jen dodávky teploměrné přístrojové techniky. Zajišťuje i komplexní řešení zákaznických zadání od poradenských a expertních služeb až po vlastní návrh měření, dodávku, montáž, oživení systému a zaškolení obsluhy. Pracoviště bezkontaktního měření teploty disponuje servisní a kalibrační laboratoří, která je navázána na kalibrační systém výrobce teploměrů Raytek.

Dodáváme produkty těchto výrobců

FLUKE Raytek defelsko ernst fluke-europe ircon uesystems defelsko ircon amsterdam pcwi