Aktuální události

24.09.2019

Moderní technologie v farmaceutickém průmyslu 2019

Přijměte pozvání na exkluzivní konferenci. Brno 24.9.2019

09.10 - 13.10.2017

Pozvání na MSV 2017

Společnost TSI System se zúčastní Mezinárodního strojírenského veletrhu 2017 v Brn...

20.11 - 24.11.2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky I.

23.11 - 24.11.2016

13. Mezinárodní odborný seminář - Progresivní a netradiční technologie povrchových úprav

Konference s výstavou související laboratorní a měřicí techniky.

07.11 - 11.11.2016

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2016

Evropský kurz ultrazvukové diagnostiky v úrovni I v Česku

Zobrazit všechny události

2021 2020 2018 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002

TSI System na MSV nově

Technický týdeník č. 19

Prezentace nabízených výrobků na výstavách a veletrzích je jedním z významných marketingových nástrojů pro každého dodavatele. Proto i TSI System, jako obchodní a technologická společnost, se pravidelně účastní Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Avšak v posledních letech se v průběhu přípravy expozice vkrádala myšlenka, zda tradiční pojetí výstavního stánku, při kterém se aranžují reprezentativní výrobky do vitrín a na výstavní pulty, je to, co v dnešní době návštěvník veletrhu očekává.

Pokud se soustředíme na cílevědomého návštěvníka výstavy, který přesně ví, co potřebuje pro svoji technologii, zjistíme, že je velmi dobře poučený odborník, který zná z veřejně dostupných zdrojů všechny technické parametry hledaných výrobků, umí srovnávat výrobky různých dodavatelů a má i základní aplikační znalosti o hledaném výrobku. Takovému návštěvníkovi tradiční pojetí expozice nenabídne nic zajímavého, protože jen málokdy je vystavený exponát tím konkrétním předmětem zájmu. Tento typ návštěvníka vyžaduje spíše technickou konzultaci, která mu pomůže se lépe orientovat v technických parametrech a která mu dá lepší a konkrétnější představu o aplikačních možnostech daného výrobku.

Když se zamyslíme nad potřebami návštěvníka výstavy, který spoléhá na okamžitou invenci, zjistíme, že tento zájemce vlastně reaguje na vystavené exponáty. Ty mu totiž připomenou problematiku, jejímž řešením se zabývá, a on potom zkoumá, zda by opravdu jejich použití vedlo ke kýženému řešení technologického problému. A tím docházíme k situaci, kdy vystavené exponáty spíše omezují tyto návštěvníky na předem určené oblasti zájmů, které jsou dané výběrem exponátů. Přitom i pro tento typ návštěvníka je vhodnější širší technická diskuse o technologických problémech a způsobu jejich řešení, než detailní probírání konkrétních technických parametrů jednoho výrobku. Jedno řešení obou uvedených situací by bylo maximálně rozšířit počet druhů vystavených exponátů, a tím umožnit návštěvníkům, aby se seznamovali s produkty v plné šíři. To však bohužel není ani možná, ani efektivní cesta zvýšení atraktivity expozice. Zkusme tedy jít opačnou cestou. Omezme počet exponátů na několik významných výrobků, které obecně ten či onen obor charakterizují. A přidejme moderní informační prostředky, které umožní návštěvníkům přehledové seznámení s obory zájmu a nabízenými výrobky a které dovolí s vážnými zájemci detailně probrat všechny podrobnosti výrobku a jeho možné aplikace.

TSI System uvede na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu nový způsob prezentace své nabídky. Na každý z oborů bude kolemjdoucí poutat výrazné grafické řešení stánku se stručnou charakteristikou jednotlivých oborů. A každému oboru bude příslušet jedno konzultační pracoviště, kde na velkém monitoru bude možné zobrazit všechny technické podrobnosti o konkrétním výrobku a o jeho použití. Navíc bude k dispozici řada aplikačních programů, které umožní předvést, co daný produkt umožňuje a poskytuje. A aby se z expozice nevytratily exponáty úplně, bude mít každý obor na pracovišti jeden nebo dva, které poskytnou reálné předvedení základních funkčních vlastností, typické pro daný obor.

Bezkontaktní teploměry

2011Systémové bezkontaktní teploměry Raytek představují široký sortiment přístrojů pro celý rozsah technologických teplot. Ať se jedná o kompaktní a modulární přístrojovou řadu Mi3 nebo o modely Marathon, vždy tato technika vyniká přesností, odolností a spolehlivostí. Velké aplikační možnosti mají řádkové teplotní skenery MP150, které jsou základem pro řešení řady systémů pro měření teplotních polí. Dalším moderním přístrojem pro zjišťování plošného rozložení teploty je výkonná a robustní systémová termokamera Pi20. Její odolné provedení umožňuje přímou instalaci do výrobních tec2011hnologií a její výstupy poskytují řadu signálů pro jejich řízení. Systémové teploměry Ircon vynikají širokým měřicím rozsahem a řadou variant pro různé měřicí podmínky . Nejmodernější modely z této produkce, jako jsou Modline 5 a 6, jsou vybaveny i nejpokrokovějšími diagnostickými funkcemi, které zaručí jejich bezchybný provoz v těch nejtěžších pracovních podmínkách.

Ruční bezkontaktní teploměry Fluke zahrnují jak jednoduché modely pro pohotové měření, tak přístroje s vysokou přesností a paměťovými funkcemi pro náročná technologická měření. Bezkontaktní techniku doplňují i přesné kontaktní teploměry, které jsou pro řadu měřicích úloh nepostradatelné. Přístroje Raytek, Ircon a Fluke nacházejí uplatnění prakticky ve všech výrobních technologiích, kde je důležité teplotu sledovat.

Průmyslová diagnostika

2011Ultrazvukové detektory amerického výrobce UE Systems jsou určeny pro hledání úniků plynných a kapalných médií, pro diagnostiku mechanických zařízení, zejména valivých ložisek a zjišťování nežádoucích výbojů v elektrických zařízeních. Přístrojová řada Ultraprobe zahrnuje modely od jednoduchých analogových detektorů po digitální přístroje, z nichž některé jsou vybaveny rozsáhlými analytickými možnostmi. Přístroje Ultraprobe pomáhají nacházet úspory ve vzduchových a parních systémech a umožňují efektivní diagnostiku strojních zařízení. Jejich použití je jednoduché 2011a jejich ekonomický přínos je v řadě případů snadno vyčíslitelný.

Ruční diagnostické termokamery dnes představují nezbytnou výbavu pro aktivní údržbu technologických zařízení. Sortiment termokamer Fluke uspokojí každého, kdo požaduje přesné, spolehlivé, odolné a současně cenově dostupné přístroje. Jejich jedinečnou vlastností je možnost dokonalého prolínání viditelného obrazu s temogramem IR Fusion, které není u jiných výrobků v této kvalitě dostupné. Významným rysem pro náročné průmyslové použití je zaručená pádová odolnost z výšky 2 m. Dokonalé programové vybavení Smart View, které je součástí každé termokamery Fluke, umožňuje detailní analýzu termogramů a pohotové vytváření kvalitní dokumentace diagnostické činnosti. A nezapomíná se ani na stavební diagnostiku, Fluke má připraveny modely s upraveným teplotním rozsahem, zvýšenou citlivostí a doplňkovými funkcemi pro toto využití.

Zkoušení materiálů

Dokonalá pří2011prava zkušebních vzorků je základním předpokladem zajištění kvality výroby a úspěšného materiálového výzkumu. Laboratorní stroje německého výrobce ATM jsou moderní a spolehlivá zařízení, která najdou uplatnění prakticky ve všech materiálových oborech. Jedná se o ucelenou řadu dělicích strojů Brillant, zalévacích lisů Opal a brousicích a lešticích zařízení Saphir. Nezbytné spotřební materiály nejvyšší kvality pochází od renomovaných výrobců Lam Plan a Heraeus, kteří uvedli na trh řadu patentovaných řešení, jež významně přispěla k vysoké kvalitě přípravy materiálových vzorků. Pro laboratoře s menším množstvím2011 připravovaných vzorků je k dispozici cenově příznivý sortiment strojů Tecmet.

Měření tvrdosti v celém rozsahu technických materiálů umožňují švýcarské tvrdoměry Ernst, které jsou k dispozici v provedení od ručních přes stolní po systémové přístroje. Tento výrobce se významně věnuje inovačním řešením měření tvrdosti a tak může nabídnout netradiční měřicí metody, které přináší nové možnosti. Příkladem je metoda přístroje Esatest, umožňující ruční i mechanizované měření v obtížně dostupných místech nebo řada přístrojů HTD pro přímé a rychlé určování hloubky tepelně zpracované vrstvy. Japonské mikrotvrdoměry Future-Tech jsou spolehlivá zařízení nejvyšší kvality, která mohou být konfigurována jak pro ruční, tak pro plně automatické měření. A navíc je možné je doplnit českým programem Microness pro vyhodnocování tvrdosti, který je vybaven nejmodernějšími pokročilými algoritmy.

TSI System s.r.o. Mariánské nám. 1 617 00 Brno
info@tsisystem.cz www.tsisystem.cz  

2011 

Podrobnosti:

Dodáváme produkty těchto výrobců

FLUKE Raytek defelsko ernst fluke-europe ircon uesystems defelsko ircon amsterdam pcwi