Aktuální události

24.09.2019

Moderní technologie v farmaceutickém průmyslu 2019

Přijměte pozvání na exkluzivní konferenci. Brno 24.9.2019

09.10 - 13.10.2017

Pozvání na MSV 2017

Společnost TSI System se zúčastní Mezinárodního strojírenského veletrhu 2017 v Brn...

20.11 - 24.11.2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky I.

23.11 - 24.11.2016

13. Mezinárodní odborný seminář - Progresivní a netradiční technologie povrchových úprav

Konference s výstavou související laboratorní a měřicí techniky.

07.11 - 11.11.2016

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2016

Evropský kurz ultrazvukové diagnostiky v úrovni I v Česku

Zobrazit všechny události

2021 2020 2018 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002

Tvrdoměry a zkušební stroje AFFRI

Italská společnost AFFRI představila svoji produkci letos poprvé v České republice při příležitosti Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně jako spoluvystavovatel společnosti TSI System. Obě společnosti tímto krokem zahájili vzájemnou obchodní spolupráci a významně tím rozšířily nabídku stolních a přenosných tvrdoměrů a univerzálních zkušebních strojů na českém a slovenském trhu.

Ve světě se společnost AFFRI může pochlubit bohatými a dlouholetými zkušenostmi, protože byla založena již v roce 1964. Vyráběné tvrdoměry používají vlastní patent s ochrannou známkou „AFFRI System“. Přednosti této technologie spočívají v automatickém řízení celého cyklu zátěže včetně předdefinovaného předzatížení. Tím je výrazně snížen vliv obsluhy na výsledek měření a navíc dochází k možnosti opakování měření za shodných podmínek. Obsluha může celý cyklus měření iniciovat jedním ovládacím prvkem. Zatěžovací systém tvrdoměrů AFFRI je mechanický, elektromechanický, hydraulický nebo pneumatický. U stolních tvrdoměrů stojí za povšimnutí konstrukční myšlenka soustředit veškerou zatěžovací sílu do měřicí hlavy v jedné ose se zkušebním vnikacím tělískem, tedy ne obvyklou transformací síly přes pákový mechanismus se závažím v těle přístroje.

 

Nabídka společnosti AFFRI zahrnuje:
· Automatické tvrdoměry Rockwell-Brinell – automatické digitální i analogové stolní tvrdoměry.
· Univerzální tvrdoměry Vickers-Rockwell-Brinell – stolní tvrdoměry s optickou jednotkou nebo CCD kamerou, příslušným programovým vybavením a připojením na PC.
· Přenosné digitální tvrdoměry – vhodné pro všechny kovové materiály.
· Tvrdoměry pro speciální aplikace – měření tvrdosti rozměrných nebo tvarově náročných dílů, automatizované měření tvrdosti v sériové výrobě.
· Tvrdoměry pro plastické materiály – měření tvrdosti Shore, IRHD, PJ, MICRO IRHD.

To ale není z nabídky AFFRI zdaleka všechno, neboť v  oblasti mechanického zkoušení se firma zabývá zkoušením prakticky všech materiálů (kovy, plasty, kompozity, přírodní vlákna…). AFFRI nabízí řešení také pro zkoušení materiálů v lékařství, v chemickém průmyslu, v kosmickém výzkumu a vývoji. Jsou to přístroje pro zkoušky tahem, tlakem, ohybem a krutem, zařízení pro zkoušky pružin a další.

 

Automatický tvrdoměr
Pokud bychom chtěli některé produkty z nabídky vyzvednout, pak za zmínku rozhodně stojí automatický digitální tvrdoměr 330 RSD. Je certifikovaný pro přímé i nepřímé metody měření. Na jedné straně přístroj splňuje velmi vysoké laboratorní nároky, na straně druhé je ale díky odolnosti proti vibracím, prachu a náhlým změnám teplot vhodný pro použití i v relativně náročných podmínkách. Jeho rozsah pokrývá všechny tvrdostní stupnice.
Měření lze provádět také pomocí přenosného mikroskopu s dvacetinásobným zvětšením a metrickou stupnicí s dílky po 0,01 mm. K dalším výhodám tvrdoměru 330 RSD patří značná pracovní výška a šířka, stavitelná výška měřicí hlavy a mnoho možností způsobů uchycení rozměrných dílců.

 

Přenosný tvrdoměr
Z nabídky firmy AFFRI je dále zajímavý přenosný tvrdoměr METALTESTER. V praxi je použitelný pro všechny materiály od tloušťky pouhých 0,05 milimetru! Vzhledem k tomu, že nepoužívá dynamickou odrazovou metodu, ale mikrovpich (hodnocení tvrdosti je prováděno podle hloubky vtisku diamantového tělesa), je možné přístroj použít i v náročných podmínkách. Pro usazení zkoušeného dílu není nutný žádný masivní podklad. Měření lze provádět i na běžně nepřístupných místech (vnitřní stěny, tvarově složité dílce…), a to díky nástavné měřící sondě. METALTESTER obsahuje paměť na 500 měření a mnoho dalších užitečných funkcí.

 

Univerzální zkušební stroj
Třetím produktem z nabídky AFFRI, na který je možné upozornit, je univerzální stroj pro mechanické zkoušení 3MZ. Jedná se o dvousloupový testovací stroj, který lze použít pro zkoušky tahem, tlakem a ohybem, a který dále umožňuje zkoušky na střih kovů a plastů. Je použitelný také pro zkoušení pružin, tlumičů a pro specifické zkoušení podle CE a ISO norem. Snadnou manipulaci a provádění zkoušek zajišťují dva zkušební prostory se třemi elektronickými siloměry. 3MZ5 má jmenovité zatížení 50 kN, na různých provozech ale najdou uplatnění i stroje AURA 10 až 100 s jmenovitým zatížením 100 až 1000 kN.

 

Nabídku na tvrdoměry a zkušební stroje AFFRI Vám na vyžádání zašleme.

Dodáváme produkty těchto výrobců

FLUKE Raytek defelsko ernst fluke-europe ircon uesystems defelsko ircon amsterdam pcwi