Aktuální události

24.09.2019

Moderní technologie v farmaceutickém průmyslu 2019

Přijměte pozvání na exkluzivní konferenci. Brno 24.9.2019

09.10 - 13.10.2017

Pozvání na MSV 2017

Společnost TSI System se zúčastní Mezinárodního strojírenského veletrhu 2017 v Brn...

20.11 - 24.11.2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2017

Kurz ultrazvukové diagnostiky I.

23.11 - 24.11.2016

13. Mezinárodní odborný seminář - Progresivní a netradiční technologie povrchových úprav

Konference s výstavou související laboratorní a měřicí techniky.

07.11 - 11.11.2016

Kurz ultrazvukové diagnostiky 2016

Evropský kurz ultrazvukové diagnostiky v úrovni I v Česku

Zobrazit všechny události

2021 2020 2018 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002

TSI System je tu pro vás již 20 let

Technický týdeník č. 17

)Společnost TSI System završila v letních měsících tohoto roku své 20leté působení v obchodní a technologické činnosti v několika specializovaných měřicích a zkušebních oborech. Proveďme tedy krátkou rekapitulaci její činnosti.

 

V prvním desetiletí se TSI System výrazně profilovala v oborech nedestruktivního zkoušení materiálů a výrobků, zejména elektromagnetických a ultrazvukových zkoušek. To vše od jednoduchých ručních přístrojů, jako jsou povlakoměry a tloušťkoměry přes univerzální defektoskopické přístroje až po automatické zkušební linky. V současnosti se zabývá v těchto oborech technikou pro kontrolu povlakových vrstev a zejména speciálními přístroji pro pokročilé vyhodnocování kvality odporových svarů.

 Společnost v počátku 90. let zachytila nástup techniky pro bezkontaktní měření teploty, která byla v té době poměrně exkluzivním oborem. Spojením s jedním z nejvýznamnějších světových výrobců Raytek uvedla na trh celou šíři přístrojové techniky od základních ručních přístrojů přes široký sortiment průmyslových teploměrů až po komplexní skenovací systémy a termokamery. Široký rozsah měřených teplot byl a pořád je základem pro působení v téměř všech průmyslových oborech od primární výroby kovů přes jejich další zpracování do jednotlivých strojírenských oborů, dále ve výrobě keramických hmot a skla a také při produkci a zpracování plastických hmot.

A to je opravdu je2011n hrubý výčet, který pomíjí řadu dalších důležitých odvětví, kde se bezkontaktní teploměry s úspěchem využívají. Výchozím motivem jejich použití jsou zejména výhody vyplývající z jejich nulové interakce s měřeným objektem. A která výrobní technologie se dnes obejde bez měření teploty?

V současné době je v nabídce bezkontaktních teploměrů i řada přístrojů Fluke. Tato značka se stala v posledních letech synonymem pro nejmodernější diagnostické termokamery. A protože průmyslová diagnostika výrobních prostředků je pro moderní a prosperující produkci velmi důležitá, navázala společnost TSI System spolupráci s UE Systems, předním americkým výrobcem ultrazvukových detektorů. Tak může nabízet kompletní vybavení pro ultrazvukovou a teplotní diagnostiku na odhalování úniků plynných a kapalných médií, pro diagnostiku elektrických rozvodů a zařízení a také pro vysoce efektivní diagnostiku ložisek a mechanických zařízení. TSI System se tímto krokem stala dodavatelem jak nejvýznamnějších výrobců klíčových prvků vzduchových a parních rozvodů, tak i jejich uživatelů a specializovaných poskytovatelů diagnostických služeb pro tyto technologie.2011

Od poloviny 90. let se společnost TSI System také věnovala podpoře zkoušení materiálových vlastností, neboť tato činnost přirozeně vyplynula z blízkého vztahu ke zkušebnictví. V začátcích byla činnost společnosti orientována převážně na stroje a prostředky pro vybavení metalografických laboratoří, později se sortiment rozšířil o tvrdoměry a mikrotvrdoměry. A tak se vytvořil ucelený sortiment, který oslovuje široký okruh pracovníků průmyslových, výzkumných a vědeckých laboratoří. Spolupráce s vědeckými pracovišti přivedla TSI System k vlastní vývojové činnosti v oboru měření tvrdosti. V současné době, jako vedoucí člen vývojového týmu, připravuje novou metodu vyhodnocování mikrotvrdosti, zaměřenou zejména na využití při hodnocení vlastností polymerů. Tyto aktivity probíhají za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu ČR v programu TIP.

Všechny činnosti společnosti TSI System musí být v současném vysoce konkurenčním prostředí podpořeny velmi aktivním marketingem. Toho si společnost byla vědoma již při svém založení a doslova pár měsíců po registraci se aktivně zúčastnila Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Byl to, pravda, „nultý ročník“, kdy byl stánek sdílený s dalšími novými společnostmi. Ale již další rok TSI System vystavovala samostatně a od té doby tak činila pravidelně každý podzim až do letošního roku.

Byl to však nejen brněnský veletrh, kterého se TSI System účastnila. Za 20 let to bylo mnoho menších či větších akcí, jako například ProTech a Amper v Praze, Metal v Ostravě, Medzinárodný strojársky veľtrh v Nitře, máme-li jmenovat ty nejvýznamnější. Podstatným přispěním k informování odborné veřejnosti o svých technických a obchodních aktivitách vždy pro TSI System byly a stále jsou odborné konference. Ať se jedná o setkání odborníků na měření, zkoušení či materiály nebo diagnostiku, jak v Česku, tak na Slovensku, téměř vždy je možné se na těchto akcích setkat se zástupci TSI System.

Významným přínosem v informování o nabízené technice jsou vlastní semináře TSI System, které byly vždy podstatnou marketingovou aktivitou společnosti. Tato forma oslovení zákazníka má své nesporné přednosti, díky možnosti obrátit se na konkrétní odborníky a současně nabídnout hlubší informace o nabízených produktech včetně širokého rozsahu aplikačních informací. V posledních deseti letech nebyl jediný rok, kdy by nebyl uspořádaný alespoň jeden seminář. Letošní jubilejní rok byl na semináře obzvlášť štědrý. V průběhu dubna, května a června bylo uspořádáno celkem osm seminářů ve spolupráci s významnými univerzitními pracovišti Česka a Slovenska. Zahajovací seminář byl v Praze ve spolupráci s ČVUT, další byly v Plzni za přispění ZČU a v Liberci spolu s TUL. Potom následoval seminář v Ostravě na VŠB a v Brně na VUT. Semináře pak pokračovaly v Bratislavě za přispění STU, v Košicích spolu s TUK a poslední byl v Žilině za účasti ŽU. Vystoupení významných akademických pracovníků, kteří informovali o svých pracovištích a řešených problematikách, se vhodně doplňovala s představením přístrojů a zařízení z nabídky TSI System pod názvem Moderní technika pro podporu výzkumu a výrobních technologií.

2011I když se klasická tištěná inzerce může dnes zdát být potlačená do stínu internetových prezentací, stále hraje nepostradatelnou úlohu ve spektru marketingových aktivit. Dokladem toho je dlouhodobá spolupráce TSI System s tradiční informační platformou odborné veřejnosti, kterou představuje Technický týdeník. Mnohokrát se prokázalo, že tento časopis s širokým záběrem nachází své čtenáře na všech úrovních v průmyslových podnicích i ve výzkumných a vědeckých institucích.

Společnost TSI System se vždy prezentovala svým vřelým vztahem k hudební kultuře. Shodou šťastných náhod se před deseti lety dohodla na spolupráci s významnou jazzovou zpěvačkou Janou Koubkovou a podpořila vydání jejího kompaktního disku Madona z roští. Zanedlouho nato zorganizovala Jana Koubková společný projekt se slovenským jazzmanem Petrem Lipou pod názvem Live in Jazz Club, opět za přispění TSI System. Když se Jana Koubková loni rozhodla natočit a letos vydat své autorské album Mýdlové bubliny, byla společnost TSI System potěšena možností být opět přitom. Snad tato krátká retrospektiva udělá alespoň rámcovou představu o aktivitách TSI System pro ty, kteří ji znají málo nebo ještě vůbec, a snad vyvolá vzpomínku na společné aktivity nebo setkání u těch, kteří ji znají již delší dobu. A pokud se chcete dozvědět o nás něco více, zastavte se za námi na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, rádi Vás uvidíme.

 

TSI System s.r.o.
www.tsisystem.cz 

Podrobnosti:

Dodáváme produkty těchto výrobců

FLUKE Raytek defelsko ernst fluke-europe ircon uesystems defelsko ircon amsterdam pcwi